Volonteri

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji Jugoistočne Evrope, koji okuplja filmske profesionalace, kako iz regija, tako i iz cijelog svijeta. Za vrijeme trajanja Festivala prikaže se preko 200 filmova, bude akreditovano oko 3000 profesionalaca, a preko 100 000 ljudi posjeti brojne festivalske programe.

U želji da se jače poveže sa lokalnom sredinom, Sarajevo Film Festival već godinama otvara svoja vrata mladim entuzijastima, koji su voljni raditi kao volonteri za potrebe realizacije programa. Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovog kulturnog događaja koji volonterima omogućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju.

Više informacija


RAD SA PUBLIKOM

Volonteri koji rade sa publikom su prvo lice Festivala. Njihova ljubaznost, pristupačnost, informiranost i upućenost u program omogućuje da se publika Sarajevo Film Festivala osjeća dobrodošlo i da uživa u programu koji je za nju pripremljen.

Više informacija

RAD SA GOSTIMA

Gosti su veoma značajan dio Sarajevo Film Festivala. Oni čine Festival zanimljivim i posebnim. Da bi se osjećali dobrodošlim, potreban je tim koji će uljepšati i olakšati njihov dolazak i učešće na Festivalu.

Više informacija

IZAZOVI

Za one koji su željni neočekivanih situacija i raznih izazova ili se pak ne mogu odlučiti za jedan od prva tri odjela, namijenjena je sekcija IZAZOVI.

Više informacija

FOTOGRAFI

Prijavite se i budite dio tima fotografa koji će svojim umijećem zabilježiti najljepše detalje 23. Sarajevo Film Festivala!

Više informacija